Ta hand om huden när du cyklar och springer

Även om cykling och löpning är väldigt bra för huden behöver du ta hand om den genom att ha en bra hudvårdsrutin och bra produkter. Om du vill ha ett stort sortiment att välja mellan när det kommer till olika hudvårdsprodukter ska du kolla in Hudoteket som har allt du behöver för en välmående hy. På Hudoteket kan du även hitta bra solkrämer som är perfekt att använda när du cyklar och springer utomhus. När du springer ute på sommarhalvåret är det viktigt att du skyddar din hud, både ansiktet och kroppen. Det finns bra solskydd som är speciellt framtagna för ansiktet.

Fyll på med vätska när du cyklar och springer

Cykling och löpning är bra träning som är gynnsam för huden. När du både cyklar och springer ökar blodcirkulationen, vilket är bra för huden och förnyelsen av celler. Den ökade blodcirkulationen hjälper även till att rensa ut diverse gifter ur kroppen. När du tränar ska du tänka på att dricka vatten både före, under och efter passet för att vårda huden. Vätskebrist kan göra din hud glåmig och bidra till rynkor och fina linjer.

Cykling och löpning är bra för huden

När du har genomfört ett cykelpass eller löppass ska du tänka på att rengöra huden ganska snart efter. När du svettas renas porerna och bland annat bakterier lägger sig på huden. Det är bra att få bort det så snart som möjligt. Svett skapar även en fuktig miljö där bakterier trivs. När du har duschat är det viktigt att du återfuktar huden med en bra hudkräm. Hitta en hudkräm som passar bra till just din hudtyp. Måttlig träning har faktiskt en åldersbromsande effekt. När du har tränat får du en naturlig rosig hy som gör att du ser fräsch ut.