Fördelar med konditionsträning som cykling och löpning

Cykling och löpning är träning som förbättrar flåset. När du får ett bättre flås förbättras syreupptagningsförmågan. När du tränar kondition förbränner du mycket energi, vilket kan leda till viktnedgång om det är ditt syfte. Om du minskar i vikt kommer även brösten att påverkas. Du kan genom viktnedgång få mindre bröst och om du inte vill det finns det bra alternativ. Hos Motiva Sverige kan du göra en bröstoptimering med olika typer av implantat. Motiva Sverige kan ge dig dina drömbröst och när du har dem kan du gå ner i vikt utan att formen eller storleken på brösten påverkas. Boka en personlig konsultation för att få mer information, tips och råd kring just dig.

Kombinera konditionsträning och styrketräning

Om ditt mål är att gå ner i vikt är cykling och löpning bra träningsformer. För att effektivisera viktminskningen kan du kombinera olika typer av träning med vardagsmotion. Försök att vara aktiv i vardagen utöver dina träningspass. Att kombinera konditionsträning med styrketräning är ett bra sätt att bibehålla muskelmassa. Muskler förbränner energi både under och efter träningspasset, vilket är positivt om ditt mål är viktminskning. Om du tränar mycket löpning och cykling finns det också andra fördelar att kombinera det med styrketräning. När du cyklar och springer är det fördelaktigt med en stark bål.

Lokala och centrala effekter av konditionsträning

När du cyklar och springer får du en bättre kondition om du tränar varierat. När du förbättrar syreupptagningsförmågan förbättrar du din hälsa. Konditionsträning har effekter i kroppen både på en central och lokal nivå. Det centrala effekterna är att hjärtats förmåga att pumpa runt blod blir bättre, vilket påverkar kroppen positivt. Andningsmuskulaturen blir också starkare samt att blodmängden ökar. Det lokala effekterna sker främst i de muskler som används under träningen. Det är även bra att tänka på att du blir bra på det du tränar, därför är variation bra. När du cyklar och springer är det mest underkroppen som får de lokala effekterna. Övriga positiva effekter som konditionsträning har är att skelettets hållfasthet påverkas positivt, blodtrycket hålls normalt, sömnen bli oftast bättre och kroppen blir generellt starkare.