Så väljer du rätt löpband

Har du tröttnat på att gå till gymmet och vill hellre springa i bekvämligheten av ditt eget hem? Om du har gott om utrymme kan du med fördel satsa på ett bra löpband. Dock är det en ganska stor investering och det är viktigt att det känns rätt från början. Vi ger dig de bästa tipsen för att hitta rätt.

Själva löpbandet

De flesta löpband är uppbyggda på samma sätt. Du har en digital display där du kan välja hastighet, se hur många kalorier du har förbränt och andra användbara detaljer. De flesta löpband går även att luta uppåt eller nedåt för att simulera att du springer i backar. Många löpband går att luta mer än 10 % vilket skulle likna en väldigt hård terräng. Det är perfekt om du ska träna inför ett hårdare utomhuslopp. Det är också skonsammare mot benen att springa i en uppförsbacke istället för ett plant underlag. Fundera på vilka detaljer och funktioner som är viktiga för dig innan du väljer ditt löpband.

Tänk på dämpningen

För att du ska få ut det mesta av din löpning är det viktigt att löpbandet har rätt dämpning. Denna kan skilja sig väldigt mycket från löpband till löpband. Därför rekommenderar vi att du alltid besöker en fysisk butik där du kan testa löpbandet innan du köper det. Det bästa är så klart om du har med dig dina löparskor så du verkligen kan känna hur det känns.

En sista sak som vi rekommenderar att du ser över är storleken på bandet. Om du bara vill jogga stillsamt kan ett mindre band vara att föredra. Det beror förstås även på utrymmet du har i ditt hem.