Om du vill börja tävla i cykling

De flesta av oss har en cykel som vi använder dagligen men du kan faktiskt gå steget längre och börja tävla i cykling. I Sverige sköts allt av svenska cykelförbundet med föreningar över hela landet. Här kan du bland annat tävla i 7 olika grenar, ett mästerskap och även internationella tävlingar. Dessutom anordnas det olika träningsläger som du kan delta i om du har intresse av sådant.

Börja med att kontakta en förening

Om du vill börja tävlingscykla bör du först ta kontakt med en förening i din närhet. De kan berätta mer om hur du blir medlem och hur du tar din licens. Normalt får du betala en avgift varje år som går till stöttning av klubben. Du måste även fundera om det är någon speciellt gren som du vill fokusera lite extra på. Man brukar dela in cykelsporten i 7 olika grenar. Några av dem är landsväg, mountainbike och bancykel. Det finns flera cyklister som tävlar i flera olika grenar då de liknar varandra väldigt mycket.

Börja träna regelbundet

Om du vill satsa på cyklingen fullt ut är det viktigt att du får in en bra träningsrutin så snart som möjligt. Gör det till en vana att cykla flera gånger i veckan. Du kan också behöva bygga upp dina muskler på gymmet för att orka ännu mer. Om du inte har möjlighet att cykla utomhus på vintern är det också en god idé att investera i en träningscykel som du kan ha hemma.