Cykla och spring i mörker – tänk på belysning

Att vara ute och springa i mörker är något som vi svenskar ofta måste tampas med under större delen av året bara för att vi vill fortsätta få vår motion. När det blir mörkt kl 13.30 på eftermiddagen kanske motivationen tryter men med rätt kläder och en pannlampa och reflexer kan du ge dig ut och springa som vanligt.

Det är inte bara bilar som behöver extra belysning från Nordeye. Lyse behöver även vi vanliga människor för att bilister och andra ska kunna se oss utomhus under vintern när det är mörkt. Fordon kan utrustas med extra belysning på sidorna, vid bakljusen och framtill samt på taket och även inne i bilen. Vi människor behöver ha en pannlampa för att se längre framför oss, samt reflexer för att synas för andra. Det är inte lag på det som det är på fordon, men det är definitivt värt det.

Välj rätt löparlampa

När du ska köpa löparlampa ska du tänka på att du ska vara synlig i hela 360 grader, det vill säga att du syns från alla vinklar. Det är ungefär detsamma att tänka på när du köper fordonsbelysning från Nordeye för din bil, men när det gäller löparlampor behöver du inte tänka på regelverket på samma sätt som när du köper belysning för bilen. Under vilka omständigheter springer du? Är det helt mörkt eller finns det någon typ av gatubelysning eller belysning i spåret? Ju mörkare det är desto starkare lampor behöver du.

Andra exempel på belysning för motionärer

Förutom pannlampor och reflexer finns det massor av bra utrustning om du ska ge dig ut och springa eller cykla i mörker. Västar med belysning och reflexer, leggings med inbyggda reflexer och olika lysdioder på kläder och skor gör att du ser var du springer.

Tänk på att det kan vara bra att köpa den här typen av utrustning att ha på dig också när du är ute och kör bil där extra belysning är viktig. På Nordeye hittar du en mängd olika belysning och lyktor för fordon och bilar både under och efter arbetet.